marți, 14 august 2012

Un desert gustos pentru un sfarsit de vara placut: Crema de portocale cu fistic

Temperaturile s-au mai domolit, dar vara nu s-a terminat inca. De aceea va propun sa va bucurati de ea si sa incercati sa preparati urmatoarea reteta absolut delicioasa, propusa de Chef Jakob Hausmann, imaginea vaselor pentru gatit Pyramis Romania.

Ce avem nevoie?

Pentru 6 portii:
- 5 lingurite gelatina (dizolvata in apa rece);
- 4 galbenusuri;
- 100 gr zahar pudra;
- 40 ml Grand Marnier;
- 250 ml suc de portocala proaspat presat;
- 30 gr fistic tocat marunt;
- 250 ml smantana integrala, eventual Bianca Level- batuta frisca;
- 2 portocale felii sau fileuri.

Cum se prepara? Simplu:
Galbenusurile, zaharul pudra si Grand Marnier-ul se bat ca o crema, se adauga sucul de portocale si 20 gr de fistic.
Se incalzeste gelatina, se adauga putina crema si se amesteca cu grija totul.
Se pune la rece pana se intareste putin gelatina, apoi se adauga frisca.
Se umplu 6 forme si se pun la rece pentru minimum 3 ore.
Se aranjeaza pe farfurie si se decoreaza cu felii sau fileuri de portocale si se presara restul de fistic pe deasupra.

Nu-i asa ca e floare la ureche? Iar rezultatul o sa te incante.

Incearca!

miercuri, 11 iulie 2012

Vara asta Pyramis topeste preturile la produse pentru bucatarie si baie!


Nu crezi?

Acceseaza link-ul www.pyramis.ro si ai sa gasesti:       

CELE MAI AVANTAJOASE PRETURI!
CADOURI SUBSTANTIALE PENTRU ORICE ACHIZITIE!
DISCOUNT-URI DE PANA LA 54% LA ZECI DE PRODUSE PENTRU BUCATARIE SI BAIE!
PRODUSE NOI SI EXCLUSIVE!
LIVRARE GRATUITA!

Intra in catalogul online, alege produsele de care ai nevoie si comanda prin telefon la 021 350 0281. Pyramis ti le aduce acasa!
Sau du-te la showroom-ul Pyramis din Otopeni, str. Avram Iancu, nr.30, in fiecare zi de la 9.00 la 17.00 ca sa le vezi cu ochii tai.



Hote, plite, cuptoare, masini de spalat vase, combine frigorifice, vase de gatit, chiuvete din inox, granit, material compozit, baterii de bucatarie si baie, obiecte sanitare, toate la preturi promotionale, accesibile oricui. Iar produsele sunt de ultima generatie si tehnologie, din cele mai bune materiale, cu un design pe masura, manufacturate in Grecia si Italia.

Promotia a inceput la 1 iulie asa ca ai face bine sa te grabesti pentru ca STOCUL ESTE LIMITAT!

Regulamentul promotiei il gasesti tot pe website, la www.pyramis.ro

miercuri, 30 mai 2012

Chiuveta din inox sau chiuveta din granit?


Ce e atat de greu sa-ti alegi o chiuveta? Nu sunt toate la fel?


Nici macar nu-mi aduc aminte cine a ales chiuveta pe care o am acum in bucatarie, cu atat mai putin considerentele care au condus la cumpararea ei.
Asta era valabil inainte. Te mutai intr-o locuinta si chiuveta venea la pachet, era acolo. La ce bun sa o mai schimbi din moment ce exista? Urata sau nu, nepotrivita, chinuita, important era faptul ca exista si functiona.
Acum lucrurile stau putin diferit.
Ne place ca spatiul in care locuim sa fie personalizat, sa imprumute din elementele definitorii ale fiintei noastre. Iar bucataria face parte din acest spatiu. Ne pasa de aspect, ne pasa de functionalitati, de material, de culoare, de forma.
Deci, ce optiuni avem?
In anii ‘70-’80 fonta era fruntea. Sper ca nu ati uitat acele chiuvete masive, butucanoase, grele, neinspirate. 

Dupa fonta, a fost dezvoltat concepul de chiuveta din inox. Motivele? Proprietatile intrinseci ale materialului:

-durabilitate: perioada de garantie pentru o chiuveta din inox ar trebui sa fie undeva intre 10-30 ani. De exemplu, garantia pentru chiuvetele din inox Pyramis este de 30 de ani. Tu te duci, chiuveta ramane;
-flexibilitate: poate fi modelata in diverse forme: chiuveta cu o cuva, doua cuve, doua cuve mari si una mica pentru legume si fructe, chiuvete de colt, chiuvete cu picurator drept, inclinat pentru a facilita scurgerea apei, chiuveta rotunda, patrata, dreptunghiulara, adancimi de cuva de la 15 cm pana la 21,5 cm, colturi cu unghiuri de 90% care se traduc prin mai mult spatiu.
Si nu in ultimul rand pentru proprietatile septice ale materialului. Otelul inoxidabil este singurul material acceptat in bucatariile profesionale si in spitale deoarece nu permite dezvoltarea bacteriilor. Aliajele din compozitie creeaza pe suprafata chiuvetei un strat pasiv, regenerabil sub influenta oxigenului din apa.
Iar in materie de finisaje se poate opta pentru mat (brushed), lucios, texturat sau microtexturat (anticalcar), in functie de calitatea apei si tipul de finisaj al electrocasnicelor din bucatarie.
Dar trend-ul din ultimii ani demonstreaza o scadere in preferintele consumatorilor a acestui tip de chiuveta in beneficiul chiuvetelor din granit.
De la bun inceput, trebuie sa facem o diferenta clara intre chiuvetele care arata ca si cum ar fi din granit, asa zisul granit sintetic si cele din granit propriu-zis.
Materialul folosit la chiuvetele din granit sintetic este acrylic, un fel de plastic. Pot arata binisor, dar asta e tot ce obtii. Diferentele sunt usor sesizabile: cantaresc putin, au un aspect vascos si sunt mult prea flexibile.
Compozitia chiuvetelor din granit este 80% granit (piatra naturala) si 20% acrylic (rasini sintetice). Prezenta acrylic-ului este perfect justificata. Granitul fiind un material eminamente dur, este nevoie de un material complementar care sa permita modelarea lui. Culoarea chiuvetelor se obtine prin adaugarea de particule colorate.
Pyramis utilizeaza in procesul de productie a chiuvetelor din granit o metoda patentata international denumita sistemul GPS. Aceasta metoda foloseste o tehnologie de mulare a unui material compozit care se intareste singur. Avantajul unic este distribuirea uniforma a componentelor pe intreaga suprafata a chiuvetei, conferindu-i acesteia durabilitate, flexibilitate si un aspect natural.

Care sunt proprietatile chiuvetelor din granit? Pe langa aspectul cald, confortabil, placut, avem:

-rezistenta la socuri termice;
-rezistenta sporita la suprafete fierbinti;
-rezistenta la substante chimice;
-rezistenta la obiecte ascutite.
In mod categoric, chiuvetele din acryl nu se comporta bine sub presiunea acestor factori.
Este adevarat, chiuveta din granit este mai grea (5-12 kg), dar nu atat de grea incat sa nu o suporte orice tip de blat.




marți, 15 mai 2012

Gaz sau electric? Ce electrocasnice sa folosesc in bucatarie?


Aceasta este o intrebare la care ar trebui sa avem si un raspuns atunci cand achizitionam electrocasnice pentru amenajarea unei bucatarii. De ce? Pentru ca a achizitiona in cunostinta de cauza este un demers imperios necesar. Iar intre electrocasnicele clasice, adica pe gaz, si cele moderne, adica electrice, exista diferente consistente. Costurile implicate, felul in care se gateste intr-o casa, preferintele personale, toate joaca un rol important in decizia de achizitie a electrocasnicelor. Nu ne permitem sa le schimbam in fiecare zi.
Haideti sa vedem care sunt elementele de care ar fi bine sa tinem cont.

1.Costul total al utilizarii aparatelor electrocasnice.

De regula, se presupune faptul ca, un aparat electrocasnic pe gaz este mai rezistent decat unul electric pentru simplul motiv ca sunt greu de reparat. Odata ce s-a stricat, singura solutie este sa-ti cumperi altul. Poti achizitiona un aparat electrocasnic pe gaz la un pret similar cu unul electric, dar nu vei beneficia de aceeasi calitate a mancarii.
Exista 2 costuri implicate pe care ar trebui sa le stim: costul de achizitie si costul presupus cu utilizarea aparatului electrocasnic pe intreaga durata de viata a acestuia. In trecut, electrocasnicele pe gaz erau mai ieftine decat cele electrice, dar acest lucru nu mai este valabil. Deci ramane sa calculam care factura ne costa mai putin: cea pentru energie electrica sau cea pentru gaz?

2.Diferente in ceea ce priveste modul in care gatim cu ajutorul plitelor si cuptoarelor electrice sau pe gaz.

Suprafata cuptoarelor si a plitelor electrice se incalzesc in mod uniform la un cost relativ redus. Acesta caracteristica le face convenabile pentru utilizarea la gatitul in casa: mai usor, mai repede si mai bine. Nu sunt agreate de unitatile de panificatie deoarece caldura emisa este uscata. Un cuptor pe gaz ofera mai multa umiditate decat unul electric si determina ca produsele coapte sa devina mai usoare si mai umflate.

3.Si locul in care traiesti conteaza.
Ultimul lucru de care ar fi bine sa tii cont atunci cand esti pregatit sa achizitionezi un aparat electrocasnic pe gaz sau electric este specificitatea locului in care traiesti. Frecventa cu care cade curentul electric in zona in care este amplasat apartamentul sau casa este un factor important. Nu vrei sa incepi sa gatesti de dimineata si sa termini a doua zi pentru ca nu ai avut curent.  

Aici gasesti o gama foarte variata de plite si cuptoare electrice si pe gaz, adaptate preferintelor si cerintelor consumatorilor din toata lumea, impreuna cu specificatii tehnice detaliate si poze pentru fiecare produs.





duminică, 22 aprilie 2012

Reparam sau inlocuim electrocasnicele vechi?


Este de preferat sa reparam sau este mai intelept sa inlocuim.... da, aceasta este intrebarea existentiala a tuturor timpurilor in ceea ce priveste electrocasnicele.
Pentru a obtine un raspuns pertinent, trebuie sa luam in considerare mai multe elemente:
1.cat ne costa sa reparam contra cat ne costa un aparat electrocasnic nou;
2.cat de urgenta este situatia in care ne aflam;
3.mediul inconjurator.
Este adevarat, in luarea unei decizii finale, banii vor conta cel mai mult, dar intrebarea persista: care dintre decizii este cea mai buna pentru noi pe termen lung? Pentru ca durata medie de viata a unui aparat electrocasnic este totusi de cel putin 10 ani.

1.Sa arunci suna tentant, dar mai intai verifica daca aparatul electrocasnic se mai afla in perioada de garantie.

Hartiile pe care le-ai primit la achizitie te vor ajuta in acest moment. Sper ca nu le-ai aruncat. Daca aparatul electrocasnic este inca in garantie, suna la service si vorbeste cu un mecanic autorizat.
Companiile precum Pyramis Romania au o reputatie solida in ceea ce priveste serviciile post cumparare, cum este service-ul. De aceea, Pyramis Romania are service-uri in parteneriat in toata tara.
Termenul de garantie a expirat: gandeste-te cat de vechi este aparatul electrocasnic.
Din nefericire, electrocasnicele nu sunt precum vinurile. Nu devin mai bune odata cu trecerea timpului, dimpotriva.
O combina frigorifica este facuta sa functioneze fara probleme cam 10 ani. Exista producatori precum Pyramis care ofera pentru anumite produse o garantie de 30 de ani (acum vorbim strict despre chiuvete de bucatarie din inox). Fa-ti o idee in termeni realisti despre cam care ar trebui sa fie durata de viata a unui aparat electrocasnic comparand cifre.
Daca aparatul electrocasnic este aproape de sfarsitul duratei de viata, atunci decizia pe care trebuie sa o iei este inlocuirea lui.
Orice aparat electrocasnic care a depasit 8 ani de viata linistita merita sa fie inlocuit. Dar, daca provine dintr-o gama de produse high end, atunci poti sa iei in calcul si varianta repararii acestuia.


Gandeste-te cat va costa reparatia!
Daca aparatul electrocasnic nu mai este in garantie, costurile cu repararea lui sunt dificil de estimat.

Daca vorbim despre un aparat electrocasnic mare, iar pretul pentru reparare va fi mai mult de jumatate din costul presupus cu achizitionarea unuia nou, atunci arunca-l si ia-ti unul nou.

In acest mod obtii si o noua perioada de garantie. O idee buna ar fi sa platesti putin in plus pentru a obtine o perioada de garantie extinsa.
Increderea aduce cu sine linistea.
Putin ulei va rezolva problema?
Munca fizica poate sa-ti aduca satisfactii cateodata asa ca, daca vrei sa-l repari tu. Do it Yourself functioneaza cateodata.
Uita-te in masina de spalat vase, de exemplu, ca sa te asiguri ca nu exista nicio furculita uitata la ultimul spalat care o blocheaza sau verifica daca este conectata la o sursa de curent. Uneori problemele sunt minore si pot fi rezolvate fara ajutor specializat.
Internetul este resursa perfecta pentru diagnosticarea si rezolvarea problemelor.
2.Cat este de urgent?
Ai o familie alcatuita din 4 persoane si un munte de farfurii in chiuveta. Pana saptamana viitoare, cand tehnicianul va fi disponibil si pentru tine, spalatul vaselor va deveni o problema greu de neglijat. Asa ca uita. Ia-ti o masina noua de spalat vase, repar-o pe cea veche si vinde-o pe Internet.
3.Gandeste-te la mediu!
Aici este o discutie cu dus si intors. Daca arunci aparatul electrocasnic vechi contribui la gramada de gunoi poluant, DAR un aparat electrocasnic nou va fi de tip A+++, adica cu un consum mai mic de energie, deci mai bun pentru mediu.

In definitiv, cu cat incepem mai devreme sa folosim electrocasnice cu un consum mic de energie, cu atat mai bine va fi pentru mediul inconjurator. Iar electrocasnicele vechi vor sfarsi tot prin a fi aruncate. Vesnicia nu a fost trecuta pe eticheta lor.

Mai bine te gandesti cum poti sa le reciclezi in mod responsabil. Poti sa folosesti motorul masinii de spalat vase pentru a face un gratar in aer liber sau ibricul vechi de cafea ca ghiveci pentru flori. Ce spui?